Nyhedsbrev 3 - 04/05 - 08.11.2004


Kære Masterssvømmer / Mastersklub
 
I dette nyhedsbrev kan du læse om:
 
a) Forord
b) Europæisk rekord ved Åbne Københavnske Masters
c) Sidste frist for tilmelding til fællesnordiske træningslejr
d) Indkvartering ved og transport til EM2005 i Stockholm
e) Masters Clinic en stor succes
f) Nordiske Masters 2005 til Bergen
g) Sverige indbyder hele Skandinavien til Postal Masters
h) DOM-K i spektakulære omgivelser
i) Fynske Masters Open genopstår
j) Svenske kortbanemesterskaber flyttes
k) Janni Virtanen sætte europæiske rekord ved Finske Langbane
l) Kalenderen

 
--------------------------------------------------------------------
KeAn Consult - Effektiv proces-, organisations- og kommunikationsmanagement
Kurser, foredrag og rådgivning, der skaber vækst i din svømmeklub - Tlf. +45 2078 1525
---------------------------------------------------------------------
 
Ad a) Forord
Du er nu i gang med at læse månedens opsummering af de vigtigste begivenheder i nordisk masterssvømning. Siden MastersNews.dk’s start den 17. august har vi publiceret ikke mindre end 50 nyhedsartikler på hjemmesiden, som samlet giver et solidt overblik over masterssvømning i Skandinavien. Langt fra alle artikler bliver gengivet i nærværende MastersNyhedsbrev, og der vil også være nyhedsartikler, som kun findes i MastersNyhedsbrevet. Derfor er det en god idé at følge med i begge medier.
Som beskrevet i Nyhedsbrev 2-04/05 har www.mastersnews.dk fået en solid start, og den udvikling ser ud til at fortsætte. I oktober havde vi således 81% procent flere unikke besøgende end i september. På nyhedsredaktionen er vi naturligvis glade for den positive udvikling, men vi er samtidig også klar over, at den forpligter….
 
 
Ad b) Europæisk rekord ved Åbne Københavnske Masters
Den svenske RAN-kvartet: Allan Andersson, Lennart Brock, Tore Persson og Inge Blomquist forbedrede den europæiske rekord, som Malmö-klubben selv havde i forvejen i 4x50 medley med 81/100 sekund til 2.35,58 i gruppe F (280+) ved weekendens Åbne Københavnske Masters i Kastrup.
Danske Elisabeth Ketelsen, Lyngby, fulgte triumfen op fra Nordiske Masters i Finland med yderligere 3 nordiske rekorder i 50 fri (35,15), 100 fri (1.16,32) og 50 rygcrawl (40,15) i grp H.
Stockholm-svømmeren Margareta Rainer (Hellas) satte nordiske rekorder i henholdsvis 50 fri (31,72) og 100 fri (1.09,74) i gruppe G ligesom landsmandinden Vivi-Ann Johansson fra Elfsborg i gruppe I satte ny nordisk rekord i 100 medley i tiden 1.34.89
Resultaterne fra Åbne Københavnske Masters 2004 finder du her
 
 
Ad c) Sidste frist for tilmelding til fællesnordiske træningslejr
MastersTræningslejren på Club LaSanta næste sommer sætter fokus på EM 2005 i Stockholm. Men alle kan være med - uanset EM-deltagelse eller ej - og man er mere end velkommen til at tage familien med til dette sportsparadis, hvor der er mulighed for at dyrke alle mulige sportsgrene.
 
Udrejse den 3. juni: Afgang Kastrup Lufthavn klokken 8.25 (mødetidspunkt 6.55), Maersk Air.
Hjemrejse den. 10. juni: Ankomst Kastrup Lufthavn klokken 19.35, Maersk Air.
 
Der er planlagt to daglige træningspas. Derudover vil der være tre lektioner i et af sportsstedets konferencelokaler. Emnerne for disse lektioner er stadig under planlægning. Tirsdag, den 7. juni, bliver der kun afholdt et enkelt træningspas om formiddagen. Resten af dagen skal vi hygge os med andre aktiviteter, hvor familiemedlemmer også kan være med.
 
Deltagerprisen er 3.795,00 kroner pr. person ved fire personer i fem-personers lejligheder. Prisen er eksklusive pension.
Børn under 15 år deltager for 2.400,00 kroner.
 
På tidligere ture har vi i stor udstrækning spist morgenmad i hinandens ferielejligheder, ligesom
aftensmad efter sidste træningspas har været henlagt til de nærliggende billige restauranter i LaSanta By.
 
Hvert af de nordiske lande kan vælge at stille med egen "landstræner". Fra Danmark er udpeget Poul Danborg - til daglig masterstræner i startfælleskabet VAT89 og igennem flere år træner på de årlige danske fællestræninger op til internationale mesterskaber. Klubtrænere kan også deltage på træningslejren, men det overordnede ansvar for træningen på
træningslejren varetages af "landstrænerne" fra de tre nordiske lande.
 
Klubtrænerne er velkomne til at indgå i en turnusordning med "landstrænerne" og har også mulighed for at undervise ved en eller flere af lektionerne i LaSantas konferencelokaler. Træneres kompetencer er ofte komplementære, og vi håber på den måde både at skabe synergi og løfte niveauet for masterstræningslejren.
 
Sidste tilmeldingsfrist er den 8. november 2004. Du kan læse mere om masterstræningslejren på www.danskemasters.dk under „nyheder" eller www.mastersnews.dk
 
 
Ad d) Indkvartering ved og transport til EM2005 i Stockholm
De danske EM-svømmere ved EM2005 i Stockholm kan vælge fælles indkvartering på Hotel Zinkensdamm (Hotel og vandrehjem) samt billig buskørsel til Stockholm fra København. Alex Nielsen, der er dansk hold- og rejseleder på EM-turen til Stockholm har forhandlet nogle favorable priser hjem til de danske svømmere og evt. familie, der vil med til Stockholm.

1 hoteværelse (2 personer): DKK 1.100,00 pr. nat.
1 vandrehjemsværelse (4 personer): DKK 850,00 pr. nat.

Bustransport tur/retur København / Stockholm DKK 500,00-650,00 afhængig af hvor mange, der
melder sig til.
Deltagere kan på forhånd bestemme, hvem de vil bo sammen med på hotel eller vandrehjem. Dvs. man fx. kan booke sig ind på vandrehjemmet og forudbestemme, at man kun vil være to på værelset. Så er prisen DKK 425,00 pr. overnatning. Er man fire på værelset er prisen DKK 225,00 pr. overnatning. Har man ikke valgt "værelseskammerater" sammensætter mastersudvalget, hvem der bor sammen.
Bindende tilmeldingsfrist er den 4. december 2004 hos Ken Andersen på kenan@get2net.dk.

I tilmeldingen skal stå hvilken indkvarteringsløsning, man har valgt - herunder evt. hvem man skal bo sammen med, og om man ønsker at benytte tilbudet om bustransport. Hvis du ønsker at benytte tilbudet om bustransport, men hellere vil bo et andet sted, er dette også muligt.

Tilmeldingsfristen for bustransporten er også den 4. december 2004.

Alle tilmeldte får den 10. december besked om hvilket depositum, der skal indbetales afhængig af den løsning, der er valgt, og den 21. december skal depositum være indebetalt på masterskontoen i Jyske Bank

Du kan læse mere om Hotel Zinkensdammn her... www.zinkensdamm.com
 
 
------------------------------------------------------------------------------
Annonce
 
I svømmehallen er en af svømmeklubbens svømmere så uheldig at rive pulsåren over på højre arm på en skarp kant. Den voldsomme blødning er ikke bare livsfarlig. Den skaber samtidig også panik blandt de øvrige svømmere, der er i svømmehallen. Er instruktørerne i den klub uddannet til at gribe ind og skabe ro om situationen ??
 
Klubbens trænere/instruktører er de første, forældrene kigger på, når der opstår ulykker af mere eller mindre alvorlig karakter i svømmehallen. Træner-t-shirten med klubbens logo på skaber en solid profil udadtil, men sender også et signal om autoritet, og denne autoritet gælder måske især også i ulykkessituationer, hvor det forventes at den enkelte træner/instruktør for alvor træder i karaktér.
 
I Livredningskurser har vi udviklet et forberedelseskursus til bassin- og livredderprøven, der tager udgangspunkt i livreddende førstehjælp – uanset om ulykken sker i vandet eller på land. Vi uddanner i ulykkesledelse og ulykkespsykologi og giver klubbens instruktører de nødvendige praktiske og teoretiske færdigheder, der sætter den enkelte i stand til at gribe
ind i livstruende situationer og varetage sikkerheden i en svømmehal
 
Klik ind på www.livredningskurser.dk og se, hvad vi kan tilbyde din klub – Din indsats redder menneskeliv
-------------------------------------------------------------------------
 
 
Ad e) Masters Clinic en stor succes
Den første skandinaviske masters clinic blev en stor succes, og planen er at gentage Masters Clinic under en eller anden form næste år med nye emner på programmet. Årets program spændte vidt over træningsintensiteter, træningslære, skadesforebyggelse, voksenpsykologi, organisationsudvikling og markedsføring. Flere "fag" havde tilknyttet workshops/gruppearbejde, hvilket sikrede en større involvering, men også gav nogle værktøjer, som den enkelte kunne gå direkte hjem i sin klub og arbejde videre med.
 
Vi vil i den kommende tid lægge powerpointpræsentationer, resultater fra workshops mv. ud på www.mastersnews.dk og www.danskemasters.dk, således at endnu flere får tilgang til de opnåede resultater og øget viden. Clinic’en blev afsluttet med en brainstormning, hvor mange seriøse men også sjove ideer så dagens lys. Også resultatet af brainstormningen bliver lagt på internettet i den kommende tid.
 
 
Ad f) Nordiske Masters 2005 til Bergen
Bergen og Omegn Masters (BOM), som er en sammenslutning af mastersssvømmere fra fem forskellige klubber i Bergen, bliver arrangør af Nordiske Masters 2005 den 1-2. oktober 05.
 
 
Ad g) Sverige indbyder hele Skandinavien til Postal Masters
Alle klubber i hele Skandinavien kan deltage i Postal Swim, der begyndte 1. november i Sverige. Postal Swim går kort ud på, at man ved et træningspas gennemføre et eller flere løb, hvorfra resultaterne fremsendes til Bertil Wennberg i den svenske masterskommitte (mastersudvalg), som efterfølgende samfører resultaterne til en samlet resultatliste for hele Skandinavien.

I perioden 1. november-31. december 2004 kan man i deltagerklubberne svømme følgende valgfrie distancer: 50, 100, 200, 400, 800, 1500 m fri og 50, 100, 200 m butterfly.
Resultaterne herfra fremsendes til Bertil Wennberg senest den 5. januar 2005

I perioden 1. januar-28. februar 2005 kan man i deltagerklubberne svømme følgende valgfrie distancer 50, 100, 200 m bryst og rygcrawl samt 100, 200 og 400 m medley.
Resultaterne herfra fremsendes til Bertil Wennberg senest 5. marts 2005.

Du kan læse mere om Postal Swim her
 
 
Ad h) DOM-K i spektakulære omgivelser
Teamet bag DOM-K 2005, der afvikles den 12-13. marts i Nykøbing Falster, er allerede langt fremme med både stævneorganisation, festplaner og overnatningsmuligheder.
3. halvleg, DOM-K-festen, afvikles i Kulturfabrikken,som til daglig er hjemsted for bl.a. skaterklubber, kickboksning og klatreklubber. Kulturfabrikken lægger dog også hus til ca. 45 koncerter om året, og har således solid erfaring med arrangementer af DOM-K-kaliber.
Selve stævnet afvikles i Svømmecenter Falster, mens der endnu forhandles om overnatningsmuligheder, men målet er, at såvel svømmestævne, som overnatning og fest er indenfor gå-afstand, beretter Dorthe Mathiesen, teamleder, i Nykøbing Falster
 
 
Ad i) Fynske Masters Open genopstår
Den 12. februar 2005 genopstår Fynske Masters Open atter. I 2004 måtte stævnets primus motor igennem mange år, Morten Bang, kaste håndklædet i ringen pga. manglende tilmeldinger. Samtidig kastede han dog bolden videre til sin gamle klub i Odense, OSK, som nu har grebet den. Det betyder samtidig, at stævnet atter er tilbage i Vollsmose Svømmehal efter et par år i Nyborg.
Ved Fynske Open Masters deltager præ-masters (19-24) også og arrangørerne har lagt sig i selen for at finde sponsorer til et stort antal præmier. Der er fest om aftenen og mulighed for overnatning i Odense. Du finder indbydelsen til Fynske Masters 2005 her

 
Ad j) Svenske kortbanemesterskaber flyttes
Öpnna Svenska Masters 2005, som skulle have været afviklet den 8-10. april, flyttes til den 25-17. april 05 på grund af, at Linköping/Norrköping også er arrangør af "Womens World Championship" i hockey den 2-10 april 2005. Dermed falder de svenske kortbanemesterskaber sammen med de norske kortbanemesterskaber i Trondhjem og de danske langbane mesterskaber i Brønderslev
 
 
Ad k) Janni Virtanen sætte europæiske rekord ved Finske Langbane
Der blev svømmet rigtig hurtigt ved de åbne finske langbanemesterskaber, der i weekenden løb af stablen i Tampere. Således satte finnen Janne Virtanen ny europæisk mastersrekord i 50 m fri i tiden 24,36 i gruppe D. De øvrige resultater fra Finland finder du her
 
 
Ad l) Kalenderen

 
2005
15. januar – Boble Cup II – Kastrup (DK)
22. Januar - SRØ Masters (open) - Hvidovre (DK)
12. februar – Fynske Masters 2005 – Open (DK)
12-13. marts - DOM-K - Nykøbing Falster (DK)
19-20 marts - Finnish Open Championship 2005 - Åland (FIN)
15-17. april - Öppna Svenska Masters 2005 - Linköping (SWE)
15-17. april - Åpent Norsk Masters 2005 - Pirbadet/Trondhjem (NO)
16-17. april - DOM-L – Brønderslev (DK)
22-23. april - Icelandic Masters Open Championship – Siglafjordur (ISL)
30. april - Boble Cup III – Damsøbadet / Frederiksberg (DK)
03-10. juni - Fællesnordisk træningslejr - LaSantaSport - Lanzarote (SPA)
22-31. juli - World Masters Games - Edmonton (CAN)
16-21. august - EM - Eriksdalsbadet/Stockholm (SWE)
01-02. oktober - Nordiske Masters – Bergen (NO)
 
2006
August - VM - Stanford University / Californien (USA)
 
2009
World Masters Games - Sidney (Australia)
 
 
Venlig mastershilsen
Ken Andersen, redaktør
Info@mastersnews.dk / tlf +45 2078 1525
 
------------------------------------------------------------
Sommerhusferie på Bornholm ??? - klik ind på http://hjem.get2net.dk/kean/ferie
Bouncy - Adventure, rapelling, firmaarrangementer og polterabends – www.bouncy.dk
KeAn Consult - Effektiv proces-, organisations- og kommunikationsmanagement
Kurser, foredrag og rådgivning, der skaber vækst i din svømmeklub Tlf. +45 2078 1525
Livredningskurser – Forberedelskurser til bassin- og livredderprøve – www.livredningskurser.dk
------------------------------------------------------------
 
Med mere end 1500 skandinaviske læsere er dette gratis nyhedsbrev en af de stærkeste informationskilder i Europa om masterssvømning. Vi følger udviklingen tæt i nordisk og europæisk masterssvømning, og krydrer med historier fra hele verden. Nyhedsbrevet er derfor næsten altid først med mastersnyheder fra nær og fjern. Tilmelding/afmelding af nyhedsbrevet via MastersNews : http://www.mastersnews.dk